Julfesten i Hagårds Lagård i Julared, Habo

Lördagen den 4 december 2021, i ett snövitt landskap med tomtenisse och tänd lykta på förstubron, anlände ett 40-tal medlemmar med anhöriga till årets julfest i Hagårds Lagård i Julared, Habo.

Ordförande Egon Reiver hälsade välkommen och ladugårdens ägare Håkan Hagård informerade om sina olika verksamheter i lokalen och dess omgivning Ladugården är ombyggd till restaurangliknande utrymmen där Elöverkänsligas Förening denna dag, i strålningsfri miljö med levande ljus, bl.a. bjöd på en välsmakande jultallrik.

Två representanter från Tolkcentralen, Region Jönköpings län, skrev texthjälp till skärm som hjälpmedel för hörselnedsatta gäster.

Mätta och belåtna fick vi lyssna till Anders Argus som har sin praktik i Mullsjö och som behandlar sina patienter med alternativt medicinsk inriktning. Han tar ofta emot elöverkänsliga patienter som upplever utanförskap och som inte känner sig betrodda inom vården, hos anhöriga och hos andra.

I behandlingen ges stort utrymme för samtal för att skapa förståelse för livssituationen.

Han arbetar efter en helhetssyn på människan vilket innebär att han inte skiljer på fysiskt, psykiskt, andligt eller mentalt. Hans inställning är att alla delar i människans kropp måste vara i balans för att må bra

För att uppnå balans och hälsa använder han olika behandlings- och analysmetoder: Frekvensanalys, Blodanalys, Urin- och tungmetallsanalys, Alternativ- och örtmedicin, Muskelterapi, Magnetbehandling, Zonterapi, och Akupressur

Genom blod- och urinprover hittar han ofta förekomsten av tungmetaller i kroppen såsom amalgam, koppar och kvicksilver

Med frekvensanalys undersöker han levern. Då hittar han ofta fettbildning som visar att avgiftningsförmågan hos levern minskar. Metaller ligger då kvar i kroppen vilket bidrar till elöverkänslighet från radiofrekvent strålning.

Leversyndromet behandlas då med mariatistel, vitaminer och mineraler.

Ingrid Berggren avtackade Anders med en bok och hon redogjorde för hur han behandlat hennes känslighet för radiofrekvent strålning så att hon mår bättre.

Under kaffet med bl.a. tårta utdelades lotter som främst gladde vinnarna.

Ordförande Egon avtackade mötesarrangemanget och både han och Ingrid blev avtackade med vackra orkideér.

När skymningen började falla och stearinljusen lyste som klarast avslutades träffen med att Kjell läste ett avsnitt ur sin bok: När skörden mognar:

….Den lille 13-årige expediten Kjell skulle expediera dambindor till en rodnande dam från byn. Han visste inte vad det var, kunde inte sätta ett pris och frågade om och om igen….va äre för nånting??…..

Kjell O Berggren