30/6-7/7 Almedalsveckan i Visby

almedalen4 juli representerar ordförande Egon Reiver i Elöverkänsligas Riksförening i Jönköpings län och Sylve Söderström, Skåne, Elöverkänsligas Riksförbund med information i Almedalen i tält nr. 18 vid hamnen, det är i samarbete genom Handikapporganisationen HSO.

Vi måste ta riskerna på allvar – för våra barns skull, när användning av trådlös teknik ökar lavinartat i vårt samhälle, säger Egon Reiver. Så länge det inte finns garantier för att ohälsa påverkas, så länge måste vi se att det kan finnas risker för ohälsa.

Att drabbas av allergi, påverkar människor på olika sätt, vissa blir mycket sjuka, andra lindrigare eller knappt märkbart.

Vårt tema i Almedalen riktar sig först och främst till de risker som kan uppkomma och hur man på bästa sätt använder trådlös utrusning om man inte har möjlighet till fast anslutning.

Många känner inte till att strålningen är klassad som möjligen cancerframkallande, som kan orsaka hjärntumör eller andra cancerformer.

Vårt arbete är att informera om el- och strålningsöverkänsligas vardag, att belysa användandet av trådlös teknik och de begränsningar som existerar för många el- och strålningsskade människor i dagens samhälle.